Lieuwe Westra na zijn zege in de Driedaagse de Panne
Lieuwe Westra na zijn zege in de Driedaagse de Panne - © ANP

Lieuwe Westra verruilt Astana voor Want-Groupe Gobert

23 november 2016
Lieuwe Westra vervolgt zijn wielerloopbaan bij de Belgische ploeg Want-Groupe Gobert. De Nederlander komt over van Astana, het team waar hij de afgelopen drie seizoenen voor fietste.

Westra hoopt bij zijn nieuwe werkgever meer voor zijn eigen kansen te mogen gaan. “Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Astana en wil hen daar ook voor bedanken. Tegelijk kan ik bij een ploeg als Wanty-Groupe Gobert zelf weer een andere rol gaan spelen in de koers”, aldus Westra.

“Bovendien kom ik er heel wat andere oude bekenden tegen. In die zin wordt rijden voor deze ploeg ook een beetje thuiskomen.”

Dip
Westra won in maart de Driedaagse de Panne, maar raakte na de Ronde van Zwitserland in een dip. In september maakte de Fries zijn rentree.

Bij Wanty-Groupe Gobert is de Belg Hilaire van der Schueren ploegleider. Onder anderen de Nederlander Marco Minnaard staat onder contract bij de continentale ploeg uit België.

“We willen op zijn minst op ons huidige niveau blijven en mikken voor volgend jaar zeker weer op een toprangschikking in de UCI Europe Tour”, zegt ploegmanager Jean-François Bourlart.

“Bovendien is het geen geheim dat we in 2017 graag een grote ronde zouden rijden. Met nog een ervaren renner als Westra erbij onderstrepen we opnieuw die ambitie.” (ANP)