Chapecoense mag blijven dromen in de Copa Sudamericana. De cupfighters uit Brazilië drongen door tot de finale na een doelpuntloos gelijkspel in de terugwedstrijd tegen San Lorenzo.

Na de 1-1 tijdens de eerste ontmoeting in Argentinië was de remise voldoende voor een ticket voor de eindstrijd. Het uitdoelpunt van aanvaller Ananias van drie weken geleden bleek uiteindelijk goud waard.

Het bereiken van de finale van de Copa Sudamericana, een equivalent van de Europa League, is een voorlopig hoogtepunt in de geschiedenis van de club. De formatie uit Chapecó keerde pas in 2014 na 35 jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau in Brazilië.

Ervaring
In het jaar dat Chapecoense promoveerde, maakte San Lorenzo al internationaal naam met het veroveren van de Copa Libertadores. De ervaring van twee jaar geleden betaalde zich echter in de Arena Condá niet uit.

Ondanks de aanwezigheid van onder meer Fabricio Coloccini, Marco Angeleri en Sebastian Blanco, die allen actief zijn geweest in de Engelse Premier League, wisten de Argentijnen de tweestrijd niet te kantelen. Sterker nog, hoewel de bezoekers enkele kansjes creëerden, had Chapecoense over de gehele wedstrijd gezien meer recht van spreken.

Chapecoense treft in de finale de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen het Colombiaanse Atlético Nacional en Cerro Porteño uit Paraguay. De eerste wedstrijd tussen deze twee clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Atlético Nacional en Cerro Porteño zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 01.40 uur op FOX Sports 2.