FC Utrecht hoopt dat er tegen Feyenoord een einde komt aan de matige reeks van topschutter Sébastien Haller.

De 22-jarige aanvaller scoorde slechts in één van zijn laatste acht duels voor de Domstedelingen.

Doelpunten
Doelpunten maken lukt de spits inmiddels al een maand niet meer. Zijn laatste treffer dateert van 22 oktober, toen de Fransman in extremis voor het winnende doelpunt zorgde in de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij Willem II.

Hoewel het de Franse jeugdinternational tegen N.E.C., Excelsior en FC Twente vervolgens niet aan kansen ontbrak, was een goal teveel gevraagd. 

Records
Vorig seizoen schoot de aanvaller er zeventien in, in 33 wedstrijden. Haller leek dat doelpuntengemiddelde aan het begin van de huidige jaargang aan flarden te schieten met vier goals uit vijf wedstrijden.

Na zijn flitsende start vond de spits het net echter steeds moeilijker en scoorde hij alleen nog tegen Willem II. 

Sinds zijn komst naar Nederland in januari 2015, kende de Fransman nooit zo'n magere, doelpuntarme reeks als nu. In totaal scoorde de jonge Fransman 41 keer in 74 duels voor FC Utrecht.

Feyenoord
Tegen Feyenoord heeft de spits doorgaans zijn vizier wel op scherp staan. Vorig seizoen verloor Utrecht twee keer van de Rotterdammers (3-2 en 1-2), maar zorgde de Franse jeugdinternational voor de drie doelpunten van Utrechtse makelij. (FOX Sports)