Julian von Haacke vindt dat het niveau tussen de 3. Liga en de onderste ploegen in de Eredivisie gelijkwaardig is.

De Duitse middenvelder van N.E.C. kwam afgelopen zomer over van Werder Bremen II en merkt niet zo'n groot verschil tussen het rechterrijtje in de Eredivisie en de derde competitie van Duitsland.

"Er is een groot verschil met de topclubs PSV, Ajax en Feyenoord", zegt Von Haacke in De Gelderlander. "En ook subtoppers als FC Utrecht en Vitesse zijn sterker dan teams uit de 3. Liga, maar de onderste ploegen in de Eredivisie zijn ongeveer gelijkwaardig."

De 22-jarige Duitser werkt in Nijmegen samen met zijn landgenoot Peter Hyballa, met wie hij een vriendschappelijke band heeft.

Backpakker
"Hij zegt het wel eens tegen me, dat hij me met een rugzak naar Australië ziet vertrekken. Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen. Maar pas na mijn loopbaan als voetballer."

Bij Werder Bremen brak de Duitser nooit door, maar dat kwam mede door een gescheurde kruisband. "Ik denk niet na over wat en als. Dergelijke gedachten helpen je niet verder. Ik ben niet de eerste voetballer die dit is overkomen. Dit hoort bij het leven." (FOX Sports)