De loting voor de Confederations Cup
De loting voor de Confederations Cup - © Pro Shots

Rusland loot Portugal, Duitsland versus Chili

26 november 2016
Bij de Confederations Cup van volgend jaar stuit gastland Rusland in groep A onder meer op Europees kampioen Portugal.

Bij de loting zaterdag in Kazan werden beide landen verder ingedeeld bij Nieuw-Zeeland en Mexico.

De openingswedstrijd van het continentale toernooi gaat op 17 juni in Sint-Petersburg tussen Rusland en Nieuw-Zeeland, de kampioen van Oceanië.

Wereldkampioen Duitsland werd in groep B ingedeeld bij Chili, Australië en de kampioen van Afrika. Welk land dat wordt, blijkt begin volgend jaar bij het toernooi om de Afrika Cup. Voor de Duitsers begint de Confederations Cup op 19 juni in Sotsji tegen Australië, dat als Aziatisch kampioen meedoet.

Löw zorgt voor reuring
De Confederations Cup werd de afgelopen drie keer gewonnen door Brazilië. Tijdens de komende editie in 2017 doet de vijfvoudig wereldkampioen echter niet mee.

De Duitse bondscoach Joachim Löw zorgde kort voor de loting voor de nodige ophef, door aan te kondigen niet al zijn topspelers mee te nemen naar de Confederations Cup.

Löw vindt het WK vanzelfsprekend veel belangrijker. "Drie grote toernooien in drie jaar is voor sommige spelers niet optimaal'', zei Löw. De Russische sportminister en voetbalbaas Vitali Moetko kondigde direct aan met Löw te gaan praten. "We willen dat alle sterren komen'', zei Moetko.

Portugal treedt met de sterkst mogelijke ploeg aan, dat betekent dus ook dat Cristiano Ronaldo meegaat. "Als Cristiano fit is, doet hij mee aan de Confederations Cup'', zei bondscoach Fernando Santos. "We willen met onze sterkste ploeg spelen.'' (FOX Spotrs/ANP)

Gerelateerd