Lewis Hamilton (links) en Nico Rosberg
Lewis Hamilton (links) en Nico Rosberg - © Pro Shots

Hamilton en Rosberg strijden om titel

27 november 2016
De titelstrijd in de Formule 1 krijgt zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi zijn ontknoping met een duel tussen de twee coureurs die al het hele seizoen domineren: Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

De Duitser Nico Rosberg van Mercedes verdedigt twaalf punten voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit vertrekt in de slotrace van poleposition, Rosberg start als tweede.

Als de startopstelling ook de uitslag is, kroont Rosberg zich voor de eerste keer in zijn carrière tot wereldkampioen in de koningsklasse. Hamilton kan voor de vierde keer wereldkampioen worden, maar dan moet zijn Duitse teamgenoot onder zijn kunnen presteren of uitvallen.

De twee doen dit seizoen nauwelijks voor elkaar onder: Rosberg won negen races en werd vier keer tweede, Hamilton zegevierde ook negen keer en eindigde drie keer als tweede.

Max Verstappen reed sterk in de trainingen, maar een foutje in de kwalificatierace kostte hem een goede startpositie. De Limburger van Red Bull begint zijn laatste race van dit seizoen vanaf de zesde plek. Hij wil graag Sebastian Vettel van Ferrari van de vierde plek in de WK-stand verdrijven. De Duitser start echter wel één positie voor hem.

De race op circuit Yas Marina begint om 14.00 uur. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd