Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen eindigt als vierde op feestje van Rosberg

27 november 2016
Max Verstappen is op de laatste GP van dit jaar in Abu Dhabi als vierde geëindigd.

De Nederlandse coureur zag de Duitser Nico Rosberg wereldkampioen worden.

Lewis Hamilton won de race. Maar omdat Rosberg als tweede finishte mag hij zich voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen noemen. In het WK-klassement is Verstappen als vijfde geëindigd.

Wereldtitel
Ondanks tien overwinningen in dit seizoen slaagde Hamilton er niet zijn wereldtitel te prolongeren. Enkele slechte beurten eerder in het seizoen braken hem op.

Rosberg boekte negen zeges en zag in de laatste races zijn teamgenoot steeds naderbij komen, maar de 12 punten voorsprong die hij had bij het ingaan van de finale bleken voldoende.

Spannend
De slotfase van de race in Abu Dhabi was bijzonder spannend met vier coureurs binnen drie seconden van elkaar. Hamilton leek erop aan te sturen dat zowel Vettel als Verstappen nog Rosberg zou inhalen en hield met opzet wat in.

Alleen bij een vierde plek van Rosberg zou Hamilton namelijk de titel nog pakken. Vettel kwam heel dicht op het wiel van Rosberg, maar slaagde er niet in zijn landgenoot te passeren.

Verstappen kon terugkijken op wederom een formidabel optreden. De Limburger spinde namelijk in de eerste ronde na een touché met de Force India van Nico Hülkenberg en viel terug naar de laatste plaats. Mede dankzij fraaie inhaalacties rukte hij op naar voren.

Verstappen
Na afloop was de Nederlander tevreden over zijn race. "Ik lag laatste na de eerste bocht en om dan je weg naar voren te vechten en één pitstop over te slaan, dan denk ik dat dit het beste was dat ik kon doen", aldus de 19-jarige coureur op Verstappen.nl.

De coureur van Red Bull Racing kijkt positief terug op zijn seizoen in de Formule 1. "Het was een speciaal jaar, daar ben ik erg gelukkig mee." (FOX Sports/ANP)