Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Haase moet getuigen in moordzaak

28 november 2016
Robin Haase is door de rechtbank toegewezen als getuige in de zaak-Koen Everink.

Dat gebeurde op verzoek van de advocaat van de hoofdverdachte Mark de J., de voormalig coach van Haase.

Volgens de raadsman kan de Nederlandse tennisser een verklaring afleggen over het gokgedrag van de verdachte. Het motief van De J. om Everink te vermoorden, zou namelijk een vermeende gokschuld zijn. 

De advocaat van De J. wilde ook de tennissers Igor Sijsling en Jesse Huta Galung laten getuigen, maar dat voorstel werd door de rechter afgewezen. Haase moet wel naar de rechtbank komen om uitleg te geven.

'Tunnelvisie'
Everink was een groot tennisfan en reisde veel met de ploeg van Haase de wereld over. De voorlopige hechtenis van De J. werd maandag door de rechtbank verlengd. Wanneer de zitting inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

De J., eind maart op het vliegveld opgepakt, ontkent iets met de dood van Everink te maken te hebben. In een door hem voorgelezen verklaring, betoogde hij dat hij ten onrechte vastzit, dat de politie hem zwart probeert te maken en het OM last heeft van een tunnelvisie. "Ik heb hier niets mee te maken, ik heb Koen met geen vinger aangeraakt. En ik wil na acht maanden wel weer naar huis." (FOX Sports)

Gerelateerd