Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Murray, Bale en Vardy genomineerd voor Britse sportprijs

29 november 2016
Tennisser Andy Murray en voetballers Gareth Bale en Jamie Vardy maken kans om te worden gekozen tot Britse sportpersoonlijkheid van het jaar.

De drie sporters staan op de lijst van zestien kandidaten die de organiserende BBC presenteerde.

Favoriet
Murray, de winnaar van vorig jaar, geldt opnieuw als favoriet om de prestigieuze prijs te krijgen. De Schot prolongeerde in Rio de Janeiro zijn olympische titel, nadat hij een paar weken eerder al Wimbledon had gewonnen.

Murray schreef in de laatste weken van het seizoen vijf toernooien achter elkaar op zijn naam. Nadat hij vorige week in een rechtstreeks gevecht met Novak Djokovic in de finale de ATP World Tour Finals had gewonnen, beëindigde hij het tennisjaar als de mondiale nummer één.

Champions League
Bale won met Real Madrid de Champions League en leidde Wales naar de halve finales van het EK. Vardy bezorgde Leicester City met zijn doelpunten tot ieders verrassing de titel in de Premier League.

Tot de genomineerden behoren verder olympisch kampioenen als Nick Skelton, Mo Farah, Jason Kenny en Adam Peaty. Het publiek kiest op 18 december tijdens een show in Birmingham de winnaar. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd