Oranje Vrouwen
Oranje Vrouwen - © Pro Shots

The Lionesses lastige opponent voor Leeuwinnen

29 november 2016
De Oranje Leeuwinnen hopen dinsdagavond in het oefenduel met Engeland hun negatieve reeks te stoppen.

De Oranje Vrouwen verloren hun laatste twee oefeninterlands tegen Duitsland (4-2) en België (3-2). Met Engeland treft het team in de nummer vijf van de wereld opnieuw een tegenstander van formaat.

Van de acht oefeninterlands die de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan speelde als voorbereiding op het EK 2017, wist Oranje alleen van de mindere landen te winnen.

Kortste eind
Tegen sterke landen als de Verenigde Staten (3-1) en Canada (2-1) trok de Nederlandse ploeg aan het kortste eind. Landen als Zuid-Afrika (48ste op de wereldranglijst), Schotland (21) en Nieuw-Zeeland (18) werden wel opzij gezet, waardoor de vrouwen in de voorbereiding in totaal vier keer wonnen en vier keer verloren.

Het Nederlands elftal speelde sinds 1971 achttien keer tegen The Lionesses uit Engeland en wist slechts drie duels te winnen.

EK 2017
Op het EK 2017 kunnen de twee ploegen elkaar mogelijk pas in de halve finale of de eindstrijd tegenkomen, afhankelijk van welke plaats ze in de poule bemachtigen.

Nederland kan in Tilburg al even wennen aan de een van de speelsteden voor het EK. In het Koning Willem ll Stadion voetballen de speelsters van Oranje hun laatste groepswedstrijd tegen België. Denemarken en Noorwegen zijn de andere tegenstanders in de poule. (FOX Sports)

 

Gerelateerd