De kans is groot dat doelman Jasper Cillessen woensdag voor de tweede keer onder de lat staat bij FC Barcelona.

Trainer Luis Enrique gunt eerste keus Marc-André ter Stegen rust voor de Copa del Rey-wedstrijd tegen Hércules, waardoor een nieuwe kans lonkt voor Cillessen.

Alavés
De Nederlandse international debuteerde in september tegen Deportivo Alavés, al bewaart hij daar weinig goede herinneringen aan.

Met Cillessen onder de lat verloor Barcelona in Camp Nou met 2-1. De van Ajax overgekomen keeper zag er bij het tweede doelpunt van Alavés niet goed uit.

Reserve
De 27-jarige Cillessen moet zich in zijn eerste seizoen bij de Spaanse kampioen tevreden stellen met een reserverol achter Ter Stegen.

In aanloop naar El Clásico van zaterdag tegen Real Madrid geeft Luis Enrique veel vaste krachten rust. Elf spelers, onder wie Lionel Messi, Neymar én Ter Stegen, mochten dinsdag de training overslaan. Tegen Hércules, dat tegenwoordig uitkomt op het derde niveau van Spanje, krijgen anderen een kans.

Iniesta
Andrés Iniesta is na wekenlang blessureleed weliswaar weer helemaal fit, maar hij ontbreekt vanwege een schorsing. Zaterdag kan de middenvelder wel zijn rentree vieren. (FOX Sports/ANP)

Van de Donk mist duel met Engeland

29 november 2016
Van de Donk mist duel met Engeland
Arsenal-speler Daniëlle van de Donk maakt dinsdagavond in het oefenduel van de Oranje Vrouwen met Engeland geen deel uit van de wedstrijdselectie.