De autoriteiten hebben het dodental van de vliegramp in Colombia dinsdagavond bijgesteld.

Er zijn 71 in plaats van 75 mensen bij de crash omgekomen. Volgens de autoriteiten waren er minder passagiers aan boord dan waarvan uit was gegaan.

Op de lijst stonden er 81, maar er waren er 77 aan boord. Vier personen, onder wie de burgemeester van de stad Chapecó, zijn toch niet meegegaan.

Chapecoense
Bij de ramp kwam een groot deel van de spelers van de club Chapecoense om het leven. Het team was onderweg naar Colombia waar het in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League, tegen Atlético Nacional zou voetballen.

Zes mensen overleefden de crash: drie spelers, twee crewleden en een journalist. Alle lichamen zijn inmiddels geborgen, ook de zwarte dozen zijn gevonden.

Het toestel was onderweg naar Medellín toen het door nog onbekende oorzaak op ongeveer 3000 meter hoogte crashte op de berg El Gordo, op ongeveer veertig kilometer afstand van de Colombiaanse hoofdstad.

Luchtvaartautoriteiten houden rekening met brandstofgebrek als oorzaak.

Ontsnapt
Alejandro Martinuccio kampte met een kwetsuur en reisde daarom niet mee. "Mijn blessure heeft mijn leven gered", zei de spits op een Argentijnse radiozender. "Ik kan mensen alleen maar vragen om te bidden voor de kampioenen die wel aan boord waren."

Ook de zoon van trainer Caio Júnior ontsnapte aan de dood. Hij zou meevliegen, maar was zijn paspoort vergeten en bleef thuis. (FOX Sports/ANP)

Ajax plukt opnieuw Groningse vruchten

4 december 2016
Ajax plukt opnieuw Groningse vruchten
Dat hier en daar sprake is van kruisbestuiving tussen Ajax en FC Groningen, is een understatement. Dikwijls maakten spelers de overstap van Groningen...

Gerelateerd