In de kleedkamer van Chapecoense is een kapel waar mensen een kaars kunnen opsteken
In de kleedkamer van Chapecoense is een kapel waar mensen een kaars kunnen opsteken - © Pro Shots

Chapecoense wil competitie blijven spelen

30 november 2016
Chapecoense wil volgend seizoen gewoon uitkomen in de hoogste klasse van het Braziliaanse voetbal.

"We gaan de club herstructureren, nieuwe spelers aantrekken. Er is heel wat werk te doen, maar onze intentie is om gewoon aan de competitie deel te nemen'', zei vicevoorzitter Ivan Tozzo van de Braziliaanse club, waarvan slechts drie spelers de vliegramp in Colombia overleefden, op de website Globoesporte.

BIj de crash kwamen 71 van de 77 inzittenden om het leven. In het toestel zaten onder meer spelers en begeleiders van Chapecoense, dat op weg was naar Medellín waar Atlético Nacional de tegenstander was in het eerste van twee finaleduels om de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League.

Reservedoelman Jackson Follmann herstelt in het ziekenhuis van een beenamputatie, terwijl verdediger Helio Neto op de intensive care ligt met diverse breuken en diens collega Alan Ruschel een rugoperatie onderging.

Solidariteit
Bij een nieuwe start krijgt de kleine club uit Chapecó hulp aangeboden van andere teams uit de hoogste klasse. Een aantal kondigde dinsdag al aan te willen helpen, bijvoorbeeld door het gratis uitlenen van spelers, en deed een voorstel dat Chapecoense de komende drie seizoenen niet kan degraderen.

Clubs toonden op allerlei manieren hun solidariteit. Zelfs Corinthians, dat ooit overwoog het gras te verven omdat aartsrivaal Palmeiras in groene shirts speelt, had de website in de gehate kleur opgemaakt, omdat groen ook de kleur van Chapecoense is.

Atletico Paranaense overwon de aversie tegen de getroffen rivaal door het stadion met groene lampen te verlichten. Zoals ook het grote Christus-beeld in Rio de Janeiro en het presidentieel paleis in hoofdstad Brasilia groen waren uitgelicht. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd