Wat zou 'alle ballen op Gastón' in het Spaans zijn? De spelers van PSV weten het vast en zeker. Als hun Gastón Pereiro op schot is, is bijna geen enkel duel een loterij voor de Eindhovenaren.

Deze Uruguayaan heeft namelijk een bijzondere statistiek op zijn naam staan. Scoort Pereiro, dan weet PSV zeker dat het niet verliest. Sterker: de kans dat de Brabanders winnen, is dan gigantisch groot. 

Van de zestien duels waarin Pereiro een doelpunt maakte, won PSV er niet minder dan veertien. Een bizar hoog percentage van dik 87 procent. Die andere twee wedstrijden (Willem II-uit in november 2015 en Heracles-thuis afgelopen oktober) werden gelijkgespeeld. Inderdaad: nooit leidde een duel waarin de aanvaller trefzeker was tot een nederlaag.

Roda JC, dat zaterdag de tegenstander is van PSV, maakte dit seizoen al kennis met de scoringsdrift van Pereiro en de gevolgen daarvan. In de beker verscheen de naam van de vleugelspits eenmaal op het wedstrijdformulier. Logischerwijs leidde dit tot een zege van de ploeg uit Eindhoven, het werd die avond 4-0. 

Pröpper
Pereiro is overigens beslist niet de enige PSV’er die aandacht verdient van Roda. De Limburgers zijn het favoriete doelwit van Davy Pröpper, die in zijn laatste zes duels met Roda voor drie goals en drie assists zorgde. (FOX Sports)