Dex Elmont stopt ermee
Dex Elmont stopt ermee - © Pro Shots

Judoka Dex Elmont: Tijd voor een andere witte jas

30 november 2016
Dex Elmont heeft besloten zijn judoloopbaan te beëindigen. "Na 28 jaar is het over", meldt de 32-jarige Haarlemmer woensdag op zijn website.

Nadat Elmont in Rio er ook bij zijn derde Olympische Spelen niet in slaagde een medaille mee naar huis te nemen, kondigde hij al aan dat het zijn laatste Spelen waren geweest.

"Over vier jaar zit ik met een biertje aan de kant", zei hij toen, al liet hij nog in het midden of zijn carrière daadwerkelijk voorbij was.

"Vanaf ik het me kan herinneren zet ik me voor de volle 100 procent in op de tatami. Ik had als kind alleen maar kunnen dromen van de prestaties die ik heb geleverd op diverse podia. Helaas ontbreekt een olympische medaille op mijn palmares, maar omgaan met verlies hoort ook bij topsport", zegt hij bij zijn afscheid.

"Met drie EK-medailles, waaronder goud, drie WK-medailles en deelname aan drie Olympische Spelen, kun je best tevreden zijn."

Elmont geeft voorrang aan zijn studie geneeskunde. "Nu is het tijd voor een andere witte jas." (FOX Sports/ANP)

Van Emden beëindigt haar carrière

9 januari 2017
Van Emden beëindigt haar carrière
Judoka Anicka van Emden heeft een punt gezet achter haar carrière. De dertigjarige Van Emden veroverde afgelopen zomer op de Olympische Spelen...

Gerelateerd