De huidige ontwikkeling van Eintracht Frankfurt is een sensatie gezien de ontsnapping aan degradatie afgelopen mei. Trainer Niko Kovac heeft een nauwelijks af te brokkelen muur gemetseld.

Met slechts tien tegentreffers in twaalf competitiewedstrijden is de opleving van Eintracht Frankfurt grotendeels verklaard.

Toen Kovac begin maart het stokje overnam van de ontslagen Armin Veh stond SGE er slecht voor. De Kroaat slaagde erin om Eintracht Frankfurt na een tweeluik met 1. FC Nürnberg te behouden voor de Bundesliga en vanaf dat moment ging de bezem door de selectie.

Spelers als Carlos Zambrano, Stefan Aigner en Luc Castaignos werden voor miljoenen verkocht, terwijl de club er qua inkomende transfers behoorlijk de knip ophield. Zo plofte bijvoorbeeld een overgang van Timo Letschert. In plaats daarvan huurde Eintracht Frankfurt spelers als Jesús Vallejo (Real Madrid) en Michael Hector (Chelsea).

Vallejo openbaring
Die strategie pakt voorlopig uitstekend uit, want de nieuwkomers floreren. Vooral Vallejo is met zijn 19 jaar een openbaring. “Zo’n geweldige speler heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt. Ik kom superlatieven tekort”, aldus Kovac recentelijk.

De oefenmeester won met zijn ploeg al van Schalke 04, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. En thuis tegen Bayern München werd een 2-2 gelijkspel afgedwongen.

Het switchen van systeem tijdens een wedstrijd beheerst ook de ploeg van Kovac. Tegen Dortmund bleek een 3-4-2-1 bij balbezit de beproefde methode, terwijl bij balverlies een defensieve muur werd opgetrokken met een 5-4-1 systeem.

Die defensieve stabiliteit, gecombineerd met de trefzekerheid van Marco Fabián en routinier Alexander Meier, maken van Eintracht Frankfurt momenteel een haast niet te stoppen machine. FC Augsburg is de volgende horde. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand