Jasper Cillessen wacht na twee wedstrijden bij Barcelona nog altijd op de eerste zege. Met de Nederlander op doel speelde Barça woensdagavond gelijk bij Hércules Alicante in het Spaanse bekertoernooi: 1-1.

De 27-jarige Cillessen, in de zomer overgekomen van Ajax, kreeg eerder speeltijd tijdens de competitiewedstrijd tegen Deportivo Alavés. Dat duel ging verloren: 1-2.

Trainer Luis Enrique gunde woensdag zijn basisspelers rust met het oog op de topper van zaterdag tegen Real Madrid. Ook doelman Marc-André ter Stegen hoefde niet in actie te komen bij Hércules, dat uitkomt in de Segunda División B, het derde niveau in Spanje. Daardoor kreeg de Nederlander weer eens een kans.

Cillessen trof geen blaam toen David Mainz in de 52ste minuut de 1-0 maakte. Kort daarna zette Carles Alena de gelijkmaker op het scorebord. Cillessen behoedde zijn ploeg in het vervolg van de wedstrijd tot twee keer toe voor een achterstand. Op 21 december staat de return voor eigen publiek op het programma. (FOX Sports/ANP)