Conor McGregor
Conor McGregor - © ANP

McGregor heeft bokslicentie binnen: "Het is een spelletje"

1 december 2016
Komt het dan toch tot een bokswedstrijd tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather? Zeker is in ieder geval dat de UFC-ster een licentie heeft behaald in de staat Californië om professioneel te mogen boksen.

Dit vertelde Audie Attar, zaakwaarnemer van de Ier, aan ESPN. De Atletische Commissie van Californië bevestigde het verhaal aan de Amerikaanse sportzender.

McGregor staat nog steeds onder contract bij de UFC. Dat is een probleem, want volgens afspraken mag hij dan niet zomaar gaan boksen.

De Ierse vechter zorgt er zo wel voor, dat speculaties over een aanstaande clash met Mayweather, meervoudig bokskampioen in het weltergewicht, extra worden gevoed.

McGregor toonde al eerder interesse in zo'n ontmoeting en eiste er zelfs 100 miljoen dollar voor. Attar bevestigde nogmaals dat de UFC-kampioen een gevecht met Mayweather best ziet zitten.

'Alle kanten op worden geslagen'
Leonard Ellerbe, directeur van Mayweather Promotions, zegt echter dat dat er nooit van gaat komen. "Het is een spelletje, het is een berekende manier om aan meer fans te komen", vertelde hij ESPN.

"Ja, McGregor heeft een bokslicentie. Gefeliciteerd. Conor kan van alles zeggen, maar hij heeft een baas en die heet Dana White (voorzitter UFC, red.). Hij staat onder contract bij de UFC en als hij wil vechten tegen Mayweather in een echte bokswedstrijd, dan mag dat nooit van zijn meerderen. Zij zullen dat nooit toestaan, omdat iedereen weet wat de uitkomst van dat gevecht zou zijn. McGregor zou alle kanten op worden geslagen, van paal tot pilaar."

McGregor verwacht zijn eerste kind begin 2017. De UFC maakte daarom onlangs bekend dat hij niet zal vechten tot mei volgend jaar. (FOX Sports)