Oscarine Masuluke, foto via Twiter
Oscarine Masuluke, foto via Twiter - © FOXSports.NL

Zuid-Afrikaanse keeper scoort met prachtige omhaal

1 december 2016
Oscarine Masuluke zorgde woensdagavond met misschien wel het doelpunt van het jaar ervoor dat zijn ploeg Baroka FC gelijkspeelde tegen Orlando Pirates FC: 1-1.

De 23-jarige Zuid-Afrikaanse keeper ging in de 95ste minuut mee bij een corner van zijn ploeg. Nadat de bal werd weggekopt, wist de sluitpost wel raad met de geboden kans.

 

Het Pietersburg Stadium in Polokwane, gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika, explodeerde van vreugde. Fans hielden hun handen voor hun ogen omdat ze nauwelijks konden geloven wat ze zojuist hadden gezien. 

Dansen
Masuluke zelf vond het een ideaal moment om na zijn wondergoal de wereld kennis te laten maken met zijn dans-moves. Bijna een minuut vierde hij zijn doelpunt met danspasjes waarna de scheidsrechter affloot.

Vervolgens werd de doelman uit de hoogste divisie van Zuid-Afrika meteen uitgeroepen tot Man of the Match. Onder woorden brengen wat zich zojuist op het grasveld achter hem had afgespeeld, was lastig. 

Puskás Award
Voor de FIFA Ferenc Puskás Award van 2016 kan het doelpunt niet meer worden genomineerd, maar een kanshebber voor het doelpunt van het jaar in 2017 lijkt de goal zeker. (FOX Sports)