Wiggins (helemaal rechts), met de rest van de gouden medaillewinnaars van de olympische ploegenachtervolging
Wiggins (helemaal rechts), met de rest van de gouden medaillewinnaars van de olympische ploegenachtervolging - © Pro Shots

Wiggins toch opgenomen in Britse baanploeg

1 december 2016
Eigenlijk zou dit het laatste jaar zijn van Sir Bradley Wiggins in de wielersport, maar de 36-jarige Brit is aan het twijfelen geslagen.

De Tour-winnaar van 2012 gaat mogelijk toch door en behoort daarom 'gewoon' tot de baanploeg die de Britse wielerbond donderdag presenteerde voor het komende jaar.

"Bradley denkt na over zijn toekomst. We geven hem graag de ruimte en flexibiliteit om dat te doen'', aldus een woordvoerder van de bond.

Wiggins veroverde afgelopen zomer in Rio de Janeiro zijn vijfde gouden medaille op de Olympische Spelen, bij de ploegenachtervolging.

De Brit kwam daarna in de problemen toen hackers zijn medische gegevens naar buiten brachten. Hij moest zich verantwoorden voor gebruik van middelen die op de dopinglijst staan, maar waarvoor hij medische toestemming had gekregen.

Ondanks alle ophef heeft Wiggins voorlopig geen zin de wielerwereld te verlaten, liet hij onlangs doorschemeren nadat hij samen met Mark Cavendish de zesdaagse van Gent had gewonnen. De kans is aanwezig dat Wiggins binnenkort gewoon weer op de baan te zien is. (ANP)

Gerelateerd