Gareth Southgate zal geen andere aanvoerder benoemen nu hij is aangesteld als vaste bondscoach van Engeland.

"Wayne Rooney is aanvoerder van Engeland. Dat heb ik al gezegd bij het begin van mijn interim-periode'', zei de trainer donderdag tijdens zijn presentatie.

De Engelse bond en Southgate sloten woensdag een akkoord over een contract voor vier jaar. Dat Rooney aanvoerder blijft, betekent niet dat hij altijd speelt. Southgate: "In twee van de vier wedstrijden onder mijn leiding ben ik met hem begonnen. Het is ook niet zo dat Wayne verwacht dat hij altijd zal spelen. Het is belangrijk dat we meer leiders in onze groep hebben, dat moet zich ontwikkelen.''

Rooney kwam onlangs in opspraak toen kort na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland foto's uitlekten waarop hij in beschonken toestand was te zien. De 31-jarige aanvaller bood zijn excuses aan, maar Rooney bleef wel dagenlang onderwerp van gesprek.

Hoe de rest van de technische staf van Engeland eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Of Steven Gerrard, die vorige week zijn loopbaan beëindigde, daar deel van uit gaat maken, wilde Southgate niet zeggen. "We zullen snel namen bekendmaken.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd