Fans staan stil bij de tragedie van Chapecoense
Fans staan stil bij de tragedie van Chapecoense - © FOXSports.NL

Atlético Mineiro ziet af van slotduel tegen Chapecoense

1 december 2016
Het bestuur van de Braziliaanse voetbalclub Atlético Mineiro ziet af van de afsluitende uitwedstrijd tegen het zwaar getroffen Chapecoense.

Uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp maandagavond in Colombia laat de club uit Belo Horizonte de laatste competitiewedstrijd schieten.

Het duel zou op 4 december plaatsvinden, maar werd na de tragedie al verschoven naar 11 december. Nu gaat de wedstrijd met instemming van de Braziliaanse voetbalbond helemaal niet meer door. Volgens het bestuur van Atlético Mineiro is het nog te vroeg om aan een voetbalwedstrijd te denken.

Bij de crash kwamen 71 van de 77 inzittenden om het leven. In het toestel zaten onder anderen de selectie en de stafleden van Chapecoense, dat op weg was naar Medellin voor de eerste wedstrijd in de finale over twee duels om de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional. Drie voetballers overleefden de ramp. Wat Atlético Nacional betreft, gaat de beker nu naar 'Chape'.

Hoogste klasse
Chapecoense wil volgend seizoen weer uitkomen in de hoogste klasse in Brazilië. De getroffen club is al hulp uit binnen- en buitenland aangeboden. Ook de namen van voormalige Zuid-Amerikaanse sterren Ronaldinho en Juan Román Riquelme worden in verband gebracht met Chapecoense. (FOX Sports/ANP) 

Gerelateerd