Tiger Woods
Tiger Woods - © FOXSports.NL

Rentree Tiger Woods verloopt met pieken en dalen

1 december 2016
Tiger Woods heeft donderdag op de Bahama's zijn langverwachte rentree gemaakt op de golfbaan.

Zijn terugkeer op het hoogste competitieniveau verliep met pieken en dalen. De voormalige nummer één van de wereld begon donderdag sterk aan de Hero World Challenge, het toernooi dat hij zelf organiseert. Na de eerste negen holes op Albany stond hij nog op -3, maar na afloop van zijn eerste ronde eindigde hij toch net boven het baangemiddelde van 72 slagen (+1).

De veertienvoudig majorwinnaar Woods, die zijn laatste majorzege in 2008 behaalde, was lang uit de roulatie door twee rugoperaties. Hij speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. Woods voerde 683 weken de wereldranglijst aan en won in totaal 79 toernooien op de Amerikaanse tour. Door al zijn blessureleed is hij weggezakt naar de 879ste plaats op de wereldranglijst.

Prima start
De veertigjarige Amerikaan begon prima aan zijn eerste omloop op Albany. Hij produceerde birdies op de derde, zesde, zevende en achtste hole. Op de negende hole liet de illustere gastheer, die het toernooi met slechts achttien spelers heeft opgezet voor zijn liefdadigheidsinstelling, zijn eerste slag liggen.

Dat deed Woods opnieuw op de elfde hole. Met een birdie op de vijftiende hole leek hij alsnog op weg naar een fraaie score, maar door twee dubbele bogeys op de zestiende en achttiende hole sloot hij alsnog lichtelijk in mineur af.

Met zijn rondje van 73 slagen belandde Woods op de zeventiende en voorlaatste plaats. Alleen de Engelsman Justin Rose verging het slechter (+2). De Amerikaan J.B. Holmes leidt na de eerste dag met een score van 64 slagen. (ANP)

Gerelateerd