Sven Kramer
Sven Kramer - © ANP

Kramer skipt wereldbeker in vernieuwd Thialf

2 december 2016
Sven Kramer zal volgende week niet van de partij zijn tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in de gemoderniseerde ijstempel Thialf.

Met het oog op de NK afstanden eind december en kort erna de EK allround, geeft hij de voorkeur aan een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo, schrijft Kramer vrijdag in zijn column in De Telegraaf.

De Fries, die dit weekeinde ook ontbreekt in de wereldbekerwedstrijden in Astana, noemt het een moeilijk en emotioneel besluit om niet voor eigen publiek te schaatsen. "Ik had ontzettend graag in het vernieuwde Thialf willen rijden, maar uiteindelijk maak je als topsporter altijd rationele afwegingen en kijk je naar wat het beste voor jezelf is", aldus Kramer, dit dit seizoen een grootse vorm etaleert.

Kritiek
"Eind december moet ik gewoon top zijn. Punt. En dat kan alleen als er nu nog even een paar weken goed getraind wordt", licht Kramer verder toe. "Ik zal ongetwijfeld kritiek krijgen op het besluit dat mijn coach Jac Orie en ik hebben genomen, maar uiteraard hoop ik ook op begrip. Ik heb maar één lijf en dat besef ik donders goed."

Kramer geeft aan dat hij in het verleden soms verkeerde keuzes maakte om optimaal voorbereid aan de start van de belangrijke toernooien te komen. "Dit seizoen gaat het juist ontzettend goed en dat wil ik koesteren en vasthouden, zodat ik straks superfit aan de start van de toernooien sta en later ook superfit aan het olympisch seizoen kan beginnen. Uiteindelijk is dat in het belang van iedereen." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd