De voetbalbond van Gabon heeft een opvolger gevonden voor de vorige maand ontslagen bondscoach Jorge Costa

De Spanjaard José Antonio Camacho ondertekende vrijdag in Libreville een tweejarig contract bij het land van Pierre-Emerick Aubameyang.

Camacho kan direct aan de slag. Over 43 dagen begint de Afrika Cup. Gabon is in januari de organisator van dat evenement. Het thuisland opent het toernooi op 14 januari tegen Guinee-Bissau. Na de Afrika Cup moet de 61-jarige Camacho zich met Gabon proberen te plaatsen voor het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland.

Het is de eerste baan als trainer voor Camacho sinds hij in 2013 werd ontslagen als bondscoach van China. Als speler kwam Camacho 81 keer uit voor de Spaanse ploeg en speelde hij meer dan 400 wedstrijden voor Real Madrid.

In Spanje trainde hij clubs als Sevilla, Espanyol en ook Real Madrid, en in Portugal had Camacho twee periodes de leiding bij Benfica.

Aanvoerder
Aubameyang is de grote ster van de nummer 111 van de wereld. De spits van Borussia Dortmund is meestal aanvoerder van Gabon. De normaliter zo trefzekere aanvaller scoorde in zijn laatste drie duels niet voor zijn land. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd