Minuut stilte bij PSV-ADO
Minuut stilte bij PSV-ADO - © FOXSports.NL

Eredivisie en Jupiler League staan stil bij vliegramp

2 december 2016
De wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League beginnen vrijdag en dit weekeinde met een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken.

Ook dragen spelers en scheidsrechters rouwbanden. De KNVB heeft dat besloten na overleg met clubs uit het betaalde voetbal. De voetbalbond vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal.

"De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is."

"Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

Bij de vliegramp kwam begin deze week een groot deel van de selectie van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven. Slechts drie spelers overleefden de crash. 

Ook in de Champions League en Europa League wordt komende week een minuut stilte gehouden. (FOX Sports/ANP)