Drogba naast zijn huidige coach Dominic Kinnear
Drogba naast zijn huidige coach Dominic Kinnear - © FOXSports.NL

Didier Drogba: Niet corrupt, wel misleidend

2 december 2016
De Ivoriaanse voetbalheld Didier Drogba is vrijgesproken van corruptie in een van zijn acties voor het goede doel, maar de gulle gevers zijn wel misleid volgens de Britse toezichthouder op liefdadigheid.

De tweevoudig Afrikaans voetballer van het Jaar, die zijn nadagen als prof slijt bij de Canadese club Montreal Impact, lag onder vuur na een artikel in de Daily Mail van april. Minder dan één procent van de bijna 2 miljoen euro die de liefdadigheidsorganisatie van Drogba had ingezameld in Groot-Brittannië, was uitgegeven aan arme kinderen in Ivoorkust.

Voor de Britse waakhond reden een onderzoek in te stellen. Voor bewuste fraude vond de zogeheten Charity Commission geen bewijzen, maar Drogba kwam er toch niet brandschoon uit.

Bouw van ziekenhuizen
Hij was namelijk niet duidelijk geweest over de bestemming van het geld. Dat ging namelijk niet rechtstreeks naar de projecten voor arme kinderen in zijn land, maar kwam terecht op een bankrekening, waaruit de bouw van ziekenhuizen in Ivoorkust zou worden gefinancierd.

Drogba maakte naam bij Chelsea, waarmee hij beslag legde op de Champions League en liefst vier keer Engels kampioen werd. Sinds vorig jaar zomer speelt hij in Canada. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd