PSV na het gewonnen duel met ADO
PSV na het gewonnen duel met ADO - © FOXSports.NL

PSV en Feyenoord in winterstop naar Spanje

2 december 2016
PSV en Feyenoord gaan in de winterstop op trainingskamp naar Spanje.

De selectie van trainer Phillip Cocu verblijft vanaf 2 januari een week in Jerez de La Frontera in Andalusië. Op zaterdag 7 januari speelt PSV daar een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Een week later speelt PSV weer in de Eredivisie, dan staat het thuisduel met Excelsior op het menu.

Marbella
Feyenoord gaat tijdens de winterstop naar de Spaanse badplaats Marbella, voor een trainingskamp van zes dagen. De huidige koploper van de Eredivisie keert terug op de plek waar het in 2012, 2013 en 2014 ook al neerstreek tijdens de onderbreking van het seizoen.

Feyenoord vertrekt op 3 januari naar de Costa del Sol en blijft daar tot en met zondag 8 januari. Alle trainingen op het sportcomplex van Marbella zijn achter gesloten deuren en dus niet toegankelijk voor publiek en pers.

De Rotterdamse ploeg hoopt op 7 januari een oefenwedstrijd te kunnen spelen aan de Spaanse kust. Een tegenstander is nog niet gevonden.

Algarve
Ajax maakte eerder bekend de eerste week van januari naar de Algarve in Portugal te gaan. De Amsterdammers oefenen eveneens op 7 januari.

De ploeg van Peter Bosz treedt in Albufeira om 13.30 uur aan tegen Excelsior. Drie uur later staat Ajax tegenover de Duitse competitieverrassing RB Leipzig. (FOX Sports/ANP)