Fans staan stil bij de tragedie van Chapecoense
Fans staan stil bij de tragedie van Chapecoense - © FOXSports.NL

Slachtoffer vliegramp kan mogelijk weer voetballen

2 december 2016
Hélio Hermito Zampier Neto, een van de drie spelers van de Braziliaanse club Chapecoense die de vliegramp in Colombia hebben overleefd, kan mogelijk zelfs zijn voetbalcarrière voortzetten.

"Het gaat steeds beter met mijn zoon. Hij heeft zojuist een operatie aan zijn been ondergaan en de dokters zeggen dat hij weer zal kunnen voetballen", liet Neto's vader Helam weten op Facebook.

De 31-jarige verdediger was een van de vijf overlevenden van de crash, waarbij 71 mensen om het leven kwamen. Twee ploeggenoten van Neto liggen nog op de intensive care. Bij doelman Jakson Ragnar Follmann is een been geamputeerd. Verdediger Alan Rischel heeft een zware rugoperatie ondergaan.

De lichamen van de omgekomen Brazilianen, waaronder dus bijna de gehele selectie van Chapecoense, worden vermoedelijk vrijdag naar huis gevlogen. Het team was onderweg naar Medellín, waar het de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana zou spelen tegen Atlético Nacional.

Braziliaanse competitie
Chape had nog een wedstrijd staan in de Braziliaanse competitie. Opponent Atlético Mineiro besloot echter, uit respect voor zijn getroffen tegenstander, van dat duel af te zien. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd