Nico Rosberg
Nico Rosberg - © FOXSports.NL

Wereldkampioen Rosberg beëindigt carrière

2 december 2016
Nico Rosberg stopt per direct als Formule 1-coureur. De Duitser werd vorige week wereldkampioen.

De 31-jarige coureur van Mercedes werd de vorige twee jaar tweede in de Formule 1. Rosberg reed 206 Grand Prix, waarvan hij er 23 winnend afsloot. In 2006 maakte Rosberg zijn debuut, namens Williams. Vier jaar later maakte hij de overstap naar Mercedes.

In zijn laatste GP, in Abu Dhabi, werd Rosberg tweede achter Lewis Hamilton. Dat was genoeg om de Brit achter zich te houden in de totaalstand.

"Sinds 25 jaar was het mijn droom en mijn enige grote doel om wereldkampioen te worden in de Formule 1", schrijft Rosberg op zijn Facebook-pagina.

"Daarvoor heb ik veel offers moeten doen. En nu is het zover. Ik heb de berg beklommen, ben op de top aangekomen en dit voelt als een goed moment. Ik dank iedereen die mij ondersteund heeft op weg naar deze titel."

  

Hamilton
"De sport gaat hem missen en ik wens hem het allerbeste toe'', zei Hamilton in Wenen, bij het gala van de internationale autosportfederatie FIA.

Hamilton en Rosberg waren vier jaar teamgenoten bij Mercedes, nadat ze eerder als tieners in de karts ook al samen hadden geracet. De Brit won in 2014 en 2015 het onderlinge gevecht om de wereldtitel in de Formule 1, dit jaar was de Duitser de beste.

"Het wordt heel, heel vreemd om hem volgend jaar niet als teamgenoot te hebben'', aldus Hamilton, die nog niet weet wie volgend seizoen de tweede bolide van Mercedes zal besturen. "Dat maakt me ook niet uit, zolang we maar gelijkwaardig behandeld worden. We hebben geweldige teambazen en ik weet zeker dat zij de juiste coureur uitkiezen.''

Hamilton bekende tegenover Autosport dat hij al op de hoogte was van het verrassende nieuws dat Rosberg vrijdag naar buiten bracht. "Als één van de weinige mensen ben ik waarschijnlijk niet verrast. Ik ken Nico dan ook al heel lang. Voor het eerst in de achttien jaar dat we tegen elkaar racen, heeft hij gewonnen. Daarom had ik wel verwacht dat hij nu zou stoppen. Hij heeft kinderen en de Formule 1 slokt zoveel van je tijd op.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd