Griezmann en Ronaldo
Griezmann en Ronaldo - © FOXSports.NL

Messi, Ronaldo en Griezmann strijden om FIFA-prijs

2 december 2016
In de strijd om beste voetballer van de wereld krijgen de vertrouwde kanshebbers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi concurrentie van Antoine Griezmann.

De Franse aanvaller van Atlético Madrid is de derde genomineerde, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.

Ronaldo won dit jaar met Portugal de Europese titel en met zijn club Real Madrid de Champions League. In de finales van beide toernooien speelde Griezmann bij de tegenstander.

Portugal versloeg Frankrijk in de EK-finale na verlenging en in de eindstrijd van de Champions League maakte Ronaldo tegen Atlético de beslissende strafschop. Messi behaalde met FC Barcelona de Spaanse landstitel.

Voorselectie van 23 spelers
De drie aanvallers bleven, na een stemming onder voetballers, trainers, journalisten en fans, over uit een voorselectie van 23 spelers. Hierin waren geen Nederlanders opgenomen.

De bekendmaking van beste voetballer van de wereld is maandag 9 januari tijdens de eerste editie van 'The Best FIFA Football Awards' in Zürich.

De FIFA werkte tot en met vorig jaar samen met France Football. Aan die samenwerking is een einde gekomen. De FIFA en France Football hebben nu allebei een eigen verkiezing.

Messi was vorig jaar de laatste winnaar van de oude opzet. Marco van Basten werd in 1992 verkozen tot de beste speler ter wereld. Hij was de enige Nederlander die deze eer te beurt viel. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd