Michel Mulder
Michel Mulder - © Pro Shots

Valse start olympisch kampioen Mulder in wereldbeker

3 december 2016
Michel Mulder heeft bij zijn eerste optreden in de wereldbeker schaatsen van dit seizoen een diskwalificatie achter zijn naam gekregen. De olympisch sprintkampioen maakte in Astana twee valse starts op de 500 meter.

Mulder wist bij de kwalificatiewedstrijden in oktober geen startbewijs te bemachtigen op de 500 meter. Hij kwam 0,01 seconde tekort voor directe plaatsing. In Astana mocht hij alsnog starten door afzeggingen van onder anderen Jan Smeekens en Kjeld Nuis.

Mulder was ingedeeld in de B-groep in een rit tegen landgenoot Pim Schipper, die met 35,90 niet verder kwam dan de 24e positie.

Coach
De dertigjarige Mulder, die ook kan pronken met twee wereldtitels sprint, sloeg aan het einde van vorig seizoen een nieuwe weg in door te breken met schaatscoach Gerard van Velde en met skeelercoach Desley Hill aan de slag te gaan. Hij begon dit seizoen als kopman van de nieuwe ploeg Team Victorie.

Mulder krijgt zondag een tweede kans om van zijn eerste wereldbeker van dit seizoen alsnog een succes te maken. Dan staat er wederom een 500 meter op het programma. (ANP)

Gerelateerd