Didi Gregorius.
Didi Gregorius. - © Pro Shots

Grote namen opgenomen in honkbalselectie Oranje

3 december 2016
Bondscoach Hensley Meulens van het Nederlands honkbalteam heeft alle spelers uit de Amerikaanse Major League met een Nederlands paspoort opgenomen in zijn voorselectie voor de World Baseball Classic in maart 2017.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Spencer Kieboom (Washington Nationals), Jurickson Profar (Texas Rangers), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) staan op de lijst van vijftig namen. Meulens moet deze terugbrengen naar 28 voor het prestigieuze toernooi in Zuid-Korea.

Simmons, Schoop, Profar, Bogaerts en Jansen kwamen tijdens de vorige editie van de World Baseball Classic in 2013 ook al uit voor 'Team Kingdom of the Netherlands', dat toen de halve finale bereikte.

Ook Gregorius kwam al eens uit voor Oranje. Hij maakte in 2011 deel uit van de selectie die toen het wereldkampioenschap won in Panama.

Martis en Van den Hurk
Meulens heeft ook spelers geselecteerd die voorheen in de beroemde Amerikaanse profcompetitie uitkwamen, onder wie de pitchers Shairon Martis, Jair Jurrjens en Rick van den Hurk en de slagmannen Wladimir Balentien en Yurendell de Caster.

De voorselectie is aangevuld met spelers uit de Minor Leagues, de Nederlandse hoofdklasse en de Duitse Bundesliga.

Oranje opent het toernooi met een wedstrijd tegen Zuid-Korea op 7 maart. Op 8 maart is Taiwan de tweede tegenstander en een dag later volgt een wedstrijd tegen Israël. (ANP)

Gerelateerd