Stijn Wuytens kopt de 3-3 binnen
Stijn Wuytens kopt de 3-3 binnen - © Pro Shots

AZ tot drie keer toe naast effectief Excelsior

3 december 2016
Excelsior en AZ hebben zaterdagavond allebei een punt overgehouden aan een zeer vermakelijk duel: 3-3. De Alkmaarders kwamen op Woudestein tot drie keer toe terug van een achterstand.

De thuisploeg begon voortvarend en stond al binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong via Stanley Elbers. Een paar minuten later stond het alweer gelijk: Robert Mühren zorgde voor 1-1 op aangeven van Muamer Tankovic.

Excelsior kreeg vervolgens een strafschop na een overtreding van Wout Weghorst. Nigel Hasselbaink bleef rustig en zette de Kralingers weer op voorsprong: 2-1.

Wederom kwam AZ enkele minuten later langszij. Ditmaal was Tankovic zelf de doelpuntenmaker. De Zweedse aanvaller scoorde op aangeven van Ridgeciano Haps: 2-2.

Effectief Excelsior
In de tweede helft werd AZ sterker, maar toch kwam het bijzonder effectieve Excelsior wéér op voorsprong. Met het derde schot van de wedstrijd schoten de Kralingers voor de derde keer raak (3-2 door Hicham Faik). Daar ging slordig balverlies van Iliass Bel Hassani aan vooraf, die de fout met een wissel moest bekopen.

Ook ditmaal rechtte AZ de rug. Invaller Joris van Overeem legde een voorzet klaar op het hoofd van Stijn Wuytens, waardoor de ploeg van John van den Brom toch een verdiend punt kreeg: 3-3. 

De Alkmaarders zakten door het gelijkspel naar de vijfde plaats, Excelsior is voorlopig twaalfde. (FOX Sports)