Cheryl Maas
Cheryl Maas - © Pro Shots

Breuken voor snowboardster Maas na val

4 december 2016
Snowboardster Cheryl Maas heeft zaterdag bij een wereldbekerwedstrijd op het onderdeel Big Air in Mönchengladbach twee breuken in haar gezicht opgelopen.

Maas eindigde desondanks als vijfde op het onderdeel dat in Pyeongchang 2018 de olympische status heeft met een score van 109 punten.

De 32-jarige snowboardster heeft een gebroken oogkas. Operatie is noodzakelijk, schrijft ze op haar Facebook-pagina. "Hopelijk houdt dit me niet al te lang van mijn snowboard." Hoe lang het herstel precies gaat duren, is vooralsnog niet duidelijk. De verwachting is wel dat ze dit seizoen weer snel in actie kan komen.

Maas plaatste zich in de kwalificaties als derde voor de finale waarin het bij haar derde en laatste sprong misging. "Cheryl viel op haar gezicht en haar sneeuwbril is toen verschoven. De huid rond haar oog is daardoor opengesprongen en het is dik geworden", vertelde haar coach Gary Greenshields.

De Oostenrijkse Anna Gasser (184 punten) won, zoals ze dat in eerdere wereldbekerwedstrijden in Milaan en het Zuid-Koreaanse Alpensia ook al had gedaan. Uiteraard leidt Gasser in de stand, Maas is zevende.

Bij de mannen kwam de jonge Nederlander Niek van der Velden niet verder dan de 46e plaats. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd