ADO Den Haag heeft zondag een roerige week in mineur afgesloten. De ploeg ging op eigen veld onderuit tegen FC Utrecht: 0-2.

De onrust binnen de club is de laatste weken ook op het veld merkbaar. ADO wist al twaalf duels op rij niet meer te winnen. Om de negatieve reeks een halt toe te roepen, bracht trainer Zeljko Petrovic een systeemwijziging aan: 4-4-2 in plaats van 4-3-3. 

De verandering haalde niets uit. FC Utrecht speelde het eigen spel en kwam na een half uur op voorsprong in het Kyocera Stadion. Yassin Ayoub gaf voor op Nacer Barazite, die uit de draai raak schoot.

In de tweede helft was ADO tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Bij beide pogingen, een schot van Gervane Kastaneer en een vrije trap van Achraf El Mahdioui, stond de paal in de weg. 

Twintig minuten voor tijd dacht Sébastien Haller de score te verdubbelen, maar de Franse spits zag zijn doelpunt - een prachtige halve omhaal - afgekeurd worden wegens buitenspel.

Haags Kwartiertje met tien man
Nadat ADO Den Haag op slag van het Haags Kwartiertje met tien man verder moest (tweede gele kaart Tom Beugelsdijk) was het wel raak voor Haller. Op aangeven van Richairo Zivkovic tikte hij rustig binnen: 0-2.

De ploeg van Erik ten Hag klimt door de overwinning voorlopig naar de zesde plaats. ADO blijft vijftiende. Volgende week staat voor de Hagenaars de uitwedstrijd bij N.E.C. op het programma. Petrovic mist dan naast Beugelsdijk ook zijn andere centrale verdediger Thomas Meissner, die tegen Utrecht zijn vijfde gele kaart kreeg en dus ook geschorst is. 

"Wang out"
Voorafgaand aan de wedstrijd liet een groot deel van de supporters hun onvrede merken over de gang van zaken in Den Haag.  Zo hielden ze spandoeken omhoog, hadden ze vuurkorven met zwarte rook en droegen ze witte t-shirts over hun kleding met daarop een groot kruis en de tekst: Wang out. (FOX Sports)