Daidai Ntab
Daidai Ntab - © Pro Shots

Ntab net naast het podium op 500 meter

4 december 2016
Daidai Ntab is zondag bij de derde wereldbeker in Astana net naast het podium beland op de 500 meter.

De 22-jarige sprinter van Team Plantina reed tijdens de tweede wedstrijd op de kortste afstand de vierde tijd: 34,74. De Rus Roeslan Moerasjov zegevierde in een tijd van 34,52, gevolgd door zijn landgenoot Pavel Koelizjnikov en de Pool Artur Was.

Ntab zorgde zaterdag voor een grote verrassing door met een fraai baanrecord en een dik persoonlijk record (34,52) goud te pakken. Hij was eerder in de wereldbeker nog nooit hoger geëindigd dan de negende plek.

Tweede plaats
Met zijn vierde plaats op zondag klom Ntab naar de verrassende tweede plaats in het wereldbekerklassement, achter wereldkampioen Koelizjnikov.

Massastart
Evert Hoolwerf heeft zondag tijdens de wereldbeker schaatsen in Astana zilver veroverd op de massastart. De 21-jarige stayer moest alleen voorrang verlenen aan de Italiaan Andrea Giovannini, die een paar ronden voor het einde slim wegreed uit het peloton en zich niet meer liet terugpakken. De Zuid-Koreaan Lee Seung-hoon kwam als derde over de finish. Arjan Stroetinga eindigde op de tiende plaats

1.500 meter
De Russische schaatser Denis Joeskov heeft zondag bij de derde wereldbeker in Astana de 1500 meter op zijn naam geschreven. De wereldkampioen op dit onderdeel zegevierde royaal met een tijd van 1.45,50. De Japanner Shota Nakamura pakte zilver met 1.46,24, gevolgd door de Amerikaan Joey Mantia (1.46,54).(ANP)

Zilver voor Leenstra op 1500 meter

4 december 2016
Zilver voor Leenstra op 1500 meter
Marrit Leenstra heeft zondag in Astana haar derde wereldbekermedaille op rij veroverd op de 1500 meter. De Friese schaatsster, die zich eerder...

Gerelateerd