Feyenoord heeft zich uitstekend herpakt van het puntenverlies tegen FC Utrecht. In eigen huis werd buurman Sparta met liefst 6-1 verslagen.

Deze uitslag betekent een evenaring van de hoogste marge die de Rotterdammers dit seizoen hebben behaald. Ook tegen FC Groningen en Roda JC wonnen de mannen van Giovanni van Bronckhorst met dit verschil (tweemaal 5-0).

Dat gebeurde echter in de (na)zomerse flow, waarin Feyenoord onstuitbaar was. En dat was de ploeg de laatste weken allang niet meer, zo bleek onder andere tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Tot de 25ste minuut hield Sparta stand, maar na de openingstreffer van Tonny Vilhena liep de buurman uit Rotterdam-West achter de feiten aan.

Monsterscore
Kort voor rust verdubbelde Jens Toornstra de score. De aanvallende middenvelder haalde heel mooi én heel hard uit en klopte doelman Roy Kortsmit. Toen vervolgens ook topscorer Nicolai Jørgensen tweemaal toesloeg en na 64 minuten de stand op 4-0 bracht, was duidelijk dat er een monsterscore aankwam.

Feyenoord deed zijn eigen publiek een deugd door de touwtjes niet te laten vieren. Eric Botteghin, met een fraaie kopbal, en Eljero Elia, via een droge schuiver, maakten het halve dozijn vol. Tussendoor redde Thomas Verhaar de eer voor Sparta.

Het gebeurde twee keer eerder dat er een 6-1 uitslag op het bord stond bij deze stadsderby. De laatste keer was in 1997. Opvallend: Van Bronckhorst maakte toen één van de doelpunten van de thuisploeg. (FOX Sports)