Neymar
Neymar - © ANP

Brazilië gaat benefietduel spelen

6 december 2016
Brazilië gaat volgende maand een benefietwedstrijd spelen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Medellín.

Het land heeft Colombia uitgenodigd voor een vriendschappelijke ontmoeting. De opbrengst van de match is bedoeld voor de families van de spelers en staf van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense die bij de ramp om het leven kwamen.

Een woordvoerder van de Braziliaanse voetbalbond zei dat de wedstrijd gaat plaatsvinden op 22 of 25 januari. ,,Het idee is om tegen Colombia te spelen maar we weten niet of het hen schikt vanwege de data", aldus de woordvoerder die benadrukte dat de benefietwedstrijd sowieso gespeeld gaat worden, als het niet tegen Colombia kan dan tegen een andere tegenstander.

Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense, journalisten en stafleden stortte een week geleden neer in de buurt van Medellín, waar de Brazilianen de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana zouden spelen tegen Atlético Nacional. In totaal kwamen 71 mensen om het leven. Slechts zes passagiers overleefden de crash: drie voetballers, twee crewleden en een journalist. (ANP)

Gerelateerd