Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Roger Federer en Serena Williams slaan IPTL over

6 december 2016
Roger Federer en Serena Williams komen niet in actie tijdens de International Premier League Tennis, het lucratieve evenement in Azië voor huidige en oude tennistoppers.

De organisatie maakte dinsdag bekend dat Federer en Williams de derde editie van de IPTL overslaan. Financiële redenen liggen daaraan ten grondslag.

De 35-jarige Zwitser zou in de tenniscompetitie, waarin doorgaans veel geld te verdienen is, zijn rentree maken. Federer staat sinds juli aan de kant vanwege knieproblemen.

Ook Serena Williams, de onttroonde nummer één bij de vrouwen, wilde in de IPTL weer wat ritme opdoen voor de start van het nieuwe seizoen. De 35-jarige Amerikaanse had haar deelname toegezegd en zou bij het team van Singapore Slammers samenspelen met Kiki Bertens, maar zo ver komt het niet.

"Ik heb aan Roger en Serena uitgelegd hoe de huidige economische situatie in India is", zei organisator Mahesh Bhupathi, die naar eigen zeggen niet weet hoeveel geld hij kan uitgeven. De deelnemers aan de IPTL zijn deze week neergestreken in Singapore, na de eerste speelronde van vorige week in Japan. Eind deze week volgt de finale in de Indiase stad Haiderabad. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd