Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens goud waard in Singapore

6 december 2016
Kiki Bertens heeft haar team dinsdag in Singapore aan twee zeges geholpen bij de International Premier Tennis League (IPTL).

De mondiale nummer 22 was in het enkelspel wederom te sterk voor de Servische Jelena Jankovic en noteerde dezelfde eindstand als twee dagen geleden: 6-2. 

Singapore Slammers
Bertens' eerste overwinning op Jankovic afgelopen zondag betekende tevens haar eerste zege in het enkelspel. Daarvoor leed de 24-jarige Wateringse voor de Singapore Slammers twee nederlagen.

In het Japanse Saitama, waar het toernooi van start ging, moest ze buigen voor de Belgische Kirsten Flipkens en de Zwitserse Martina Hingis.

Kyrgios
Later op dinsdag zegevierde Bertens eveneens in het gemengd dubbelspel. Samen met de Braziliaan Marcelo Melo versloeg ze haar landgenoot Jean-Julien Rojer, die samen met Jankovic voor de Japan Warriors speelt: 6-2.

Zondag moest het koppel ook al buigen voor Bertens, die toen met de Australiër Nick Kyrgios dubbelde. Mede door de overwinning van Bertens versloegen de Singapore Slammers de Japan Warriors met 29-16.

In het dubbelduel tussen het duo Melo en Marcos Baghdatis en Rojer en Fernando Verdasco wist de Nederlander samen met de Spanjaard wel te winnen: 5-6. Dat was dinsdag tevens de enige overwinning van de Japan Warriors. (FOX Sports/ANP)