Eindelijk weer prijs voor Grêmio na emotionele bekerfinale
Eindelijk weer prijs voor Grêmio na emotionele bekerfinale - © ANP

Eindelijk weer prijs voor Grêmio na emotionele bekerfinale

8 december 2016
Grêmio heeft na vijftien jaar weer een belangrijke voetbalprijs gewonnen. De Braziliaanse club, die in 1995 de tegenstander was van Ajax in de finale om de Wereldbeker, veroverde woensdagnacht de nationale beker.

Chapecoense
De thuiswedstrijd tegen Atletico Mineiro was een emotionele gelegenheid en stond vooral in het teken van de bij de vliegramp omgekomen spelers van Chapecoense.

De 55.000 fans in de Arena Grêmio hielden een indrukwekkende minuut stilte en eerden de slachtoffers. De wedstrijd zou vorige week al worden gespeeld, maar werd vanwege de ramp met de Braziliaanse club uitgesteld.

Grêmio en Atletico Mineiro hielden elkaar in de return van de bekerfinale op 1-1. Het uitduel had Grêmio twee weken geleden met 3-1 gewonnen. "Een droom voor ons komt uit. We hebben na vijftien jaar eindelijk weer een prijs", zei aanvaller Douglas.

Wereldbeker
Grêmio, de toenmalig houder van de Copa Libertadores, verloor in november 1995 na strafschoppen de Wereldbeker van Champions League-winnaar Ajax. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond er nog altijd 0-0 op het bord.

Patrick Kluivert miste vanaf de stip voor de Amsterdammers, waarna Ronald en Frank de Boer, Finidi George en Danny Blind het karwei alsnog klaarden voor Ajax. (FOX Sports/ANP)