Tim de Cler speelde voor AZ en Feyenoord en zit zondag op de tribune in Alkmaar. De linkervleugelverdedigers kunnen op extra aandacht rekenen. "Haps haalt altijd een goed niveau", zegt hij tegen FOX Sports.

Wat vind je van het huidige AZ?
"Een beetje wisselvallig. Ik heb ze in Alkmaar gezien in de Europa League tegen Maccabi Tel Aviv en dat was heel matig. Het vertrek van Vincent Janssen en Markus Henriksen heeft er ook wel ingehakt. Ik vind het veldspel een stukje minder dan vorig seizoen. Maar met de huidige vijfde plek doet AZ het qua resultaat gewoon goed."

En Feyenoord?
"De prestatie van afgelopen weekend tegen Sparta stemde mij zeer positief. Veel beweging bij balbezit, energiek bij balverlies, goede goals. Feyenoord heeft even een mindere periode gehad, maar ik denk dat ze nu weer bij de les zijn. Als ze tegen AZ dezelfde beleving tonen dan voorzie ik weinig problemen. Want normaal gesproken heeft Feyenoord meer kwaliteit in huis."

Gaat Ridgeciano Haps een mooie toekomst tegemoet?
"Hij valt op bij AZ, dat ziet iedereen wel. Hij is niet de grootste, maar staat altijd zijn mannetje. Heeft hij tot nu toe de meeste gewonnen duels in de Eredivisie achter zijn naam staan? Dat verbaast mij niet. Haps is fel en gedreven, een stabiele speler, die altijd een goed niveau haalt. Als hij dat vasthoudt, is een stap naar een topclub niet ver weg."

Miquel Nelom of Terence Kongolo?
"Nelom is weer fit en laat al jaren zien het niveau aan te kunnen, al vind ik Kongolo beter op die positie. Hij brengt aanvallend iets meer. Dat heeft hij tijdens de absentie van Nelom ook laten zien. Feyenoord mag zich gelukkig prijzen met zulke goede linksbacks."

Tot slot, wie wordt kampioen, Ajax, PSV of Feyenoord?
"Feyenoord. Ik ben nu eenmaal supporter. Het zou voor de club en alle fans in het land een prachtige beloning zijn als dit seizoen de landstitel wordt veroverd. Ja, ik denk dat het mogelijk is." (FOX Sports)

Gewonnen duels 2016/2017:

 

Speler

Aantal

1.

Ridgeciano Haps

145

 

Sébastien Haller

145

3.

Denzel Dumfries

127

 

Luuk de Jong

127

5.

Joël Veltman

118