Sepp Blatter
Sepp Blatter - © Pro Shots

Blatter: FIFA-baas Infantino is respectloos

9 december 2016
Sepp Blatter is woedend op zijn opvolger Gianni Infantino. De nieuwe baas van de FIFA zou adviezen van Blatter totaal niet serieus nemen.

Samen met Blatter sprak Infantino over de problemen bij de FIFA die opgelost moeten worden. "Infantino zei dat hij hieraan ging werken, maar hij is er nooit meer op teruggekomen", klaagt de Zwitser in gesprek met de BBC.

Met de adviezen van Blatter heeft de nieuwe FIFA-baas niets gedaan. "Ik heb hem een brief gestuurd en ik heb zijn privénummer, waarvan mij verteld is dat het nog steeds correct is. Maar hij neemt nooit op, echt nooit."

Respectloos
Blatter is teleurgesteld over de manier waarop de FIFA nu geleid wordt. "Ik ben absoluut geen gelukkig man door wat er nu bij de FIFA gebeurt. Ik heb nog nooit een bedrijf gezien waar de nieuwe voorzitter geen respect heeft voor de oude voorzitter."

Toch blijft Blatter, die vorig jaar aftrad als voorzitter van de Wereldvoetbalbond, openstaan voor contact met Infantino. "Ik heb nog steeds mijn lijst met verbeterpunten, maar nu spreken we alleen nog via advocaten."

Eerder deze week hield sporttribunaal CAS vast aan een schorsing van zes jaar voor Blatter vanwege corruptie. (FOX Sports)

Chapecoense verandert clublogo

9 december 2016
Chapecoense verandert clublogo
De Braziliaanse club Chapecoense heeft het logo veranderd. Dat is gebeurd ter nagedachtenis aan de overledenen bij de vliegramp van vorige week.