Chapecoense stelt nieuwe trainer aan
Chapecoense stelt nieuwe trainer aan - © Pro Shots

Chapecoense stelt nieuwe trainer aan

9 december 2016
Vagner Mancini is de nieuwe trainer van Chapecoense. De 50-jarige Braziliaan werd aangesteld als opvolger van Caio Junior, die vorige week omkwam bij de vliegtuigramp in Colombia.

“Mancini krijgt de leiding over het team en zal voortborduren op het werk dat al is gedaan”, meldt Chapecoense op Twitter.

Mancini trainde eerder de Braziliaanse clubs Santos, Gremio, Botafogo en Vasco da Gama. Het nieuwe voetbalseizoen in Brazilië begint eind januari. 

Geen Ronaldinho
De nieuwe trainer krijgt bij Chapecoense niet de beschikking over Ronaldinho of Joan Román Riquelme, die zich aangeboden zouden hebben bij de zwaar getroffen club.

"We sluiten het halen van beroemde en gearriveerde voetballers uit, omdat we nooit spelers van zulke statuur bij onze club hebben gehad", aldus voorzitter Ivan Tozzo. 

Vliegramp
Bij de vliegramp in Colombia kwamen 71 mensen om het leven, onder wie veel spelers en stafleden van Chapecoense. Zes mensen overleefden de crash, waaronder drie spelers van Chapecoense.

De selectie was op weg naar Colombia voor de wedstrijd tegen Atlético Nacional in de strijd om de Copa Sudamericana. De Brazilianen werden later als eerbetoon uitgeroepen tot winnaar. (FOX Sports/ANP)