Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag met 2-3 verloren tegen Lienden. Daardoor heeft de ploeg van Danny Buijs een uitgelezen kans laten liggen om de tweede positie in de Tweede Divisie over te nemen van GVVV.

Na een half uur kwam Lienden via Wouter de Vogel op voorsprong. De aanvaller lepelde de bal in het doel van de ploeg uit Werkendam.

Powel-power
Daarna was het tijd voor Berry Powel om op zijn leeftijd nog zijn waarde te tonen. De 36-jarige aanvaller schoot twee minuten na rust raak uit een rebound: 1-1.

Tien minuten later wist de spits weer het net te vinden. Uit een vrije trap van Mahmut Sönmez kopte de routinier knap raak: 2-1.

Lang kon Kozakken Boys niet genieten van die voorsprong. Mohammed Bendadi maakte zes minuten na de tweede treffer van Powel alweer gelijk.

Ondanks de druk coachende Buijs aan de zijlijn, was het de ploeg van eveneens enthousiaste Hans Kraay Junior die er in de slotfase met de winst vandoor ging. Abderrahim Loukili schoot in de 92ste minuut de winnende voor Lienden binnen uit een strafschop.

Koploper AZ
Jong AZ maakte ook in het mistige Barendrecht geen fout. De koploper van de Tweede Divisie kwam na een half uur op voorsprong via Jeremy Helmer, die na een razendsnelle aanval koel afrondde.

In de tweede helft kwam Barendrecht via een fraai lobje van Yorik van Deelen op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd liep AZ weer uit en was het niet meer te achterhalen.

Levi Garcia en Zia Sakirovski zorgde voor de laatste twee doelpunten. Omdat nummer twee GVVV verloor bij Jong Sparta Rotterdam en Kozakken Boys niet won van Lienden, loopt de ploeg uit Alkmaar twee punten uit en staat waardoor het nu een voorsprong van tien punten heeft op GVVV.

Overige uitslagen:
Barendrecht – Jong AZ 1-3
Excelsior Maasluis – AFC 1-1
Jong Twente – Koninklijke HFC 1-1
Jong Sparta Rotterdam – GVVV 3-1
VV Katwijk – Spakenburg 1-0