De zorgen van ADO Den Haag worden met de week groter. Zaterdagavond ging de ploeg van Zeljko Petrovic kansloos onderuit bij N.E.C., 3-0.

Al heel vroeg in de wedstrijd bleek dat er in Nijmegen weinig te halen viel voor de dolende formatie uit de hofstad. Na tien minuten knalde Kévin Mayi, na een fraaie pass van Ferdi Kadioglu, de openingstreffer op het bord. Het was de eerste treffer voor de clubtopscorer van N.E.C. in het Goffertstadion.

ADO, spelend zonder de geschorste verdedigers Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner, had die tik amper verwerkt, of de 2-0 lag er al in. Dario Dumic zag zijn voorzet verlengd worden door de Haagse linksback Tyronne Ebuehi, die zijn eigen keeper klopte. Vlak voor rust werd de schade nog groter voor de bezoekers, toen Mohamed Rayhi, op aangeven van Mayi, voor de 3-0 zorgde.

Uiteraard probeerde ADO in de tweede helft het tij te keren. De mannen van Petrovic waren iets gevaarlijker en kregen ook kansen om de score wat draaglijker te maken. Gervane Kasteneer, de vervanger van de geblesseerde Mike Havenaar, en Achraf El Mahdiou konden de eenvoudige zege van N.E.C. echter niet meer voorkomen.

ADO heeft nu vier maal op rij verloren en komt per speelronde dichter bij de plekken onder de streep. N.E.C. boekt zijn tweede thuiszege op rij en nestelt zich in de middenmoot. (FOX Sports)