Samenvatting FC Utrecht - Heracles Almelo

Ook Heracles bijt tanden stuk op onverslaanbaar Utrecht

11 december 2016
FC Utrecht bouwt gestaag verder aan een indrukwekkende reeks. De Domstedelingen bleven zondag tegen Heracles Almelo (2-0 zege) voor de negende keer op rij ongeslagen.

De laatste keer dat de ploeg van Erik ten Hag - die voor de vijftigste keer in de Utrechtse dug-out zat tijdens een competitiewedstrijd - het hoofd moest buigen was meer dan twee maanden geleden. Op 2 oktober was Ajax met 3-2 te sterk.

Sindsdien bleef FC Utrecht acht Eredivisie-duels en één bekerwedstrijd zonder nederlaag; zes keer werd er gewonnen en drie keer gelijkgespeeld.

Mike te Wierik
Voor de zesde zege in die fraaie reeks mag overigens een bedankbriefje naar huize Mike te Wierik. De Heracles-verdediger werkte de bal na ruim een half uur spelen achter zijn eigen doelman voor de 1-0.

Te Wierik zorgde daarmee voor opluchting bij de thuisploeg. FC Utrecht was driekwart wedstrijd heer en meester in de Galgenwaard, maar verzuimde zijn kansen te verzilveren.

Sébastien Haller
Uitgerekend op het moment dat de gastheren terrein moesten prijsgeven aan Heracles, gooide Sébastien Haller de wedstrijd alsnog in het slot.

De Fransman benutte een zelf verdiende strafschop (2-0), waardoor FC Utrecht drie - meer dan - terechte punten mocht bijschrijven.

De bezoekers eindigden het duel met tien man, omdat Tim Breukers de doorgebroken Richairo Zivkovic onderuit trok.

Blessure Strieder
Enig smetje op de Utrechtse middag was het uitvallen van Rico Strieder. De Duitser ging al na twintig minuten per brancard van het veld, met een op het oog zware knieblessure. De middenvelder wordt maandag verder onderzocht. (FOX Sports)