Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij - © Pro Shots

'Made in the Eredivisie' op FOX Sports

26 december 2016
Maandag 26 december om 20.00 uur start de nieuwe serie ‘Made in the Eredvisie’ op FOX Sports. In dertien afleveringen van 30 minuten portretteert Kees Jansma dertien topvoetballers die in en door de Eredivisie zijn uitgegroeid tot internationale sterren.

Giovanni van Bronckhorst, Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder, Frank de Boer, Henrik Larsson, Daley Blind, Ronald Koeman, Mark van Bommel, Sören Lerby, Arjen Robben, Jaap Stam, Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt komen allen aan bod.

De Eredivisie is al 60 jaar lang een kraamkamer voor talent. Vele Nederlandse topspelers zetten hier hun eerste stappen, maar ook sterren van buiten Nederland maakten vanuit de Eredivisie de stap naar een grote internationale carrière. Kees Jansma, sportjournalist sinds 1966, maakte het van nabij mee. Voor FOX Sports zoekt Kees de spelers op om terug te kijken op hoogte- en dieptepunten en gaat hij met ze terug naar bijzondere plekken uit hun loopbaan.

Kees Jansma: "De spelers die we bezoeken heb ik meegemaakt gedurende hun loopbaan en ik heb hun jongensdroom in vervulling zien gaan. Ik vind het ontzettend leuk om nu een aantal spelers op te zoeken die ik heb zien opgroeien in de Eredivisie. Mijn bezoek heeft bijzondere ontmoetingen opgeleverd en sommige spelers heb ik bezocht op mooie plekken. De Eredivisie kweekvijver is dermate groot dat deze serie hopelijk nog een vervolg krijgt."

Eerste aflevering: maandag 26 december om 20.00 uur
Ruud van Nistelrooij is één van de meest succesvolle spitsen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij werd twee keer landskampioen in Nederland met PSV en won twee keer de Johan Cruijff-schaal. In Engeland pakte hij het kampioenschap met Manchester United en won hij zowel de FA Cup als League Cup en ook bij Real Madrid was hij succesvol met een landskampioenschap. In alle drie die landen werd hij ook minstens één keer topscorer. Met 56 doelpunten in de Champions League hoeft hij alleen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Raul voor zich te dulden.

In de eerste aflevering van ‘Made in the Eredivisie’ ontmoet Kees Jansma Van Nistelrooij bij v.v. Nooit Gedacht in Geffen, de club waar hij als kleine jongen begon met voetballen. Zijn lange carrière liep via FC Den Bosch, Heerenveen en PSV in Nederland naar buitenlandse topclubs als Manchester United, Real Madrid, HSV en Malaga. Van Nistelrooij sprak nooit eerder zó openhartig over zijn hoogte- én dieptepunten. Over zijn enorme drive om iedere keer weer beter te worden, zijn doelpunten, de problemen met zijn rechterknie, de aanvaring met Sir Alex Ferguson bij Manchester United en het exacte moment waarop hij voelde dat hij moest stoppen met voetballen.

‘Made in the Eredivisie’ is vanaf maandag 26 december tot en met zondag 8 januari dagelijks te zien om 20.00 uur en 22.30 uur op FOX Sports.