Lionel Messi krijgt dinsdag in Qatar de kans om zijn kater van de gemiste Ballon d'Or weg te spoelen, als Barcelona de degens kruist met Al-Ahli Saudi FC.

Een dag nadat Cristiano Ronaldo er met de individuele eretitel vandoor ging, werkt Messi met de Spaanse grootmacht een oefenduel af met de Saudische topclub. Alle eerste elftal-spelers reisden naar Qatar, met uitzondering van de geblesseerde Jérémy Mathieu.

Prijzenpakkers
De Blaugranas treffen in Al-Ahli een club die dit kalenderjaar met drie van de vier prijzen in Saudi Arabië aan de haal ging. De club uit Jeddah won de landstitel, de supercup en de Kings Cup, terwijl de Crown Prince Cup-finale nipt verloren ging.

Veel zorgen zullen Messi, Luis Suárez, Neymar, Andrés Iniesta en consorten zich echter niet maken. Barça herpakte zich de afgelopen week van drie remises op rij, via ruime overwinningen op Borussia Mönchengladbach (4-0) en Osasuna (0-3).

Messi zelf was in die twee zeges drie keer trefzeker, waarmee hij zijn seizoenstotaal op 22(!) treffers bracht in 19 wedstrijden. Tijd dus voor een schietgebedje voor de Al-Ahli-defensie. (FOX Sports)

Al-Ahli Saudi FC - Barcelona zie je dinsdag om 17.00 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd